Weer Alanya

Actuele weersverwachting Alanya

Onderstaande weersverwachtingen voor Alanya zijn altijd actueel en meten het weer in Alanya met diverse online weer meetstations:

Actuele weersverwachting voor Alanya Turkije
Vandaag Friday Saturday Sunday Monday Tuesday
It is forcast to be Clear at 9:00 PM EEST on July 24, 2014
Clear
33°/22°
It is forcast to be Chance of a Thunderstorm at 9:00 PM EEST on July 25, 2014
Chance of a Thunderstorm
32°/21°
It is forcast to be Chance of a Thunderstorm at 9:00 PM EEST on July 26, 2014
Chance of a Thunderstorm
31°/22°
It is forcast to be Chance of a Thunderstorm at 9:00 PM EEST on July 27, 2014
Chance of a Thunderstorm
32°/24°
It is forcast to be Chance of a Thunderstorm at 9:00 PM EEST on July 28, 2014
Chance of a Thunderstorm
33°/25°
It is forcast to be Clear at 9:00 PM EEST on July 29, 2014
Clear
34°/25°

Het klimaat van Alanya (Turkije)

Alanya is een populaire badplaats aan de oostelijke Turkse Riviéra en het ligt ten oosten van Antalya en Side. Alanya heeft een typisch mediterraan klimaat (middellandse zee) met warme zomers en zachte winter, maar de regenval is hier aan de kuststreek in de wintermaanden toch een stuk hoger dan je zou verwachten. Alanya ligt precies tussen twee stranden in, het Ooststrand en het Cleopatrastrand dat bekend staat om zijn schone heldere water wat mooi opkleurt door de zonnestralen. De stad word door het Taurus gebergte omringt waardoor er bijna nooit wind waait en de temperatuur zelfs in de winter aangenaam aanvoelt. Het hoge gebergte zorgt in de winter voor een bescherming tegen de koude gure wind vanuit het binnenland. ‘s Zomers zorgt het gebergte voor een heerlijk rustgevend, windstil klimaat. Je zou kunen zeggen dat Alanya is omringd door een natuurlijk windscherm!

In de zomer is het weer in Alanya bijna altijd zeer zonnig en warm. Juni, juli en augustus zijn zeer warme maanden met veel lichturen, het is dan vaker langer dan 12 uur zonnig en dan lopen de temperaturen flink op. In de maanden december en januari is er gemiddeld sprake van slechts 5 uren zon per dag.
In de zomer is de gemiddelde temperatuur in Alanya maar liefst 30 graden, doorgaans zal deze dan ook schommelen tussen een aangename 25C en een toch wel trpische 35C.  Vanaf september loopt de temperatuur in Alanya langzaam naar beneden tot een laagtepunt in januari met een gemiddeld maximum van 10 graden, waarna de temperaturen weer langzaam stijgen. Vanaf maart/april wordt het al weer aangenaam met temperaturen rond de 15 graden.

 

Kaart van Alanya in Turkije

Onderstaand de landkaart van Alanya met daarop weer- en klimaat informatie van Google Maps & Google Weather.


Grotere kaart weergeven

Vragen over het weer of klimaat in Alanya?

Laat het gerust weten al u nog vragen heeft over het weer in Alanya, of over klimaatvragen over turkije in het algemeen. Wij proberen zo snel mogelijk uw vraag te beantwoorden. Vragen over het weer/klimaat kunnen via mail of onderstaand formulier.

Geef een reactie

The forecast for alanya, turkye by Wordpress Weather